Nov 2018
Frederikshavn Kirke. Lyset styres af Lutron

Frederikshavn Kirke. Lyset styres af Lutron

Frederikshavn Kirke har gennemgået en større renovering inden- og udendørs. Renoveringen har taget over 1 år, og kirken står nu smukkere end nogensinde.

Kravene til lysstyringen var mangfoldig: Der skulle være 2 helt identiske betjeningspaneler, et ved indgangen og et bag alteret.

Man ville kunne styre hvert enkelt lysarmatur helt individuelt og uafhængigt af alle andre. Der skulle være mulighed for at lave nogle faste forprogrammerede scener til de forskellige kirkelige handlinger.

Dali kontrollerede armaturer skulle kunne dæmpes individuelt. Lysekroner og de store lysestager med ikke dæmpbare LED lyskilder skulle ligeledes kunne tændes og slukkes individuelt.

Udover de faste trykpaneler skulle alt lys kunne styres via en APP.

Nordelektro A/S havde el-entreprisen på dette projekt. Retail Reflexions blev spurgt til råds, omkring styring. Med de krav der blev stillet var det ikke svært at vælge hvilket Lutron system der ville kunne løse opgaven:

Alle kravene blev enkelt og nemt opfyldt med Lutron HomeWorks QS styrings system. Hele programmering og instruktion af personalet tog ca 4 timer.

Endnu engang har Retail Reflexions, denne gang sammen med Nordelektro A/S, leveret en lysstyring til et projekt, hvor der var mange krav og et ønske om at kunne ændre uden at der skal tilkaldes særlig uddannet personer til at varetage denne opgave. Ændring og evt nye scener kreeres nemt af brugerne med Lutron Home + APP.

Bygherre: Menighedsrådet Frederikshavn Kirke, https://www.frederikshavnkirke.dk/

El entreprisen: Nordelektro A/S, http://nordelektro.dk/

Levering og indkøring Lutron: Retal Reflexions ApS, https://retailreflexions.com/

Billeder: copyright Retail Reflexions ApS

Flere billeder

Share   
Aug 2018
Vor Frue Kirke - Lyset skinner på korset 60 meter over gaden

Vor Frue Kirke - Lyset skinner på korset 60 meter over gaden

Retail Reflexions har leveret lys på toppen af Vor Frue Kirke i København.

Udfordringen var at et armatur der skal sidde 60 meter oppe i alt slags vejr skal have en robusthed og kvalitet som sikrer en årelang drift uden problemer. Valget faldt let på Lumenpulse produktet Lumenbeam. Denne armaturserie fås i en lang række størrelser, effekter og med forskellige optiske specifikationer, derfor var det ganske let ud fra geometrien at finde det produkt, der havde de helt rigtige optiske egenskaber, der præcist passede til opgaven. Den bestod i, med stor nøjagtighed, at belyse det forgyldte kors uden at der blev forurenet med lys alle andre steder.

Stryhn Electric A/S havde fået opgaven at levere og montere Lumenbeam Medium armaturerne. Med armaturerne monteret blev de rettet ind så kun korset blev belyst. Resultatet blev yderst tilfredsstilende og som forventet.Bygherre:

Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke, https://www.domkirken.dk/

Installation Stryhn Electric A/S, http://www.stryhn.dk/

Billeder af kors coyright Stryhn Electric A/S. Af kirken: Wikimedia.org

Lumenbeam Medium: https://www.lumenpulsegroup.com/en/products/1036/lumenbeam-medium

Flere billeder

Share   
 

Tilmeld vore nyhedsbreve

Indtast din email adresse — Vi lover ikke at sende spam mails!

   

Forrige nyhedsbrev

Find nyheder efter label

Find nyheder efter år

Tilmeld vore nyhedsbreve

Indtast din email adresse — Vi lover ikke at sende spam mails!