Nov 2018
Frederikshavn Kirke. Lyset styres af Lutron

Frederikshavn Kirke. Lyset styres af Lutron

Frederikshavn Kirke har gennemgået en større renovering inden- og udendørs. Renoveringen har taget over 1 år, og kirken står nu smukkere end nogensinde.

Kravene til lysstyringen var mangfoldig: Der skulle være 2 helt identiske betjeningspaneler, et ved indgangen og et bag alteret.

Man ville kunne styre hvert enkelt lysarmatur helt individuelt og uafhængigt af alle andre. Der skulle være mulighed for at lave nogle faste forprogrammerede scener til de forskellige kirkelige handlinger.

Dali kontrollerede armaturer skulle kunne dæmpes individuelt. Lysekroner og de store lysestager med ikke dæmpbare LED lyskilder skulle ligeledes kunne tændes og slukkes individuelt.

Udover de faste trykpaneler skulle alt lys kunne styres via en APP.

Nordelektro A/S havde el-entreprisen på dette projekt. Retail Reflexions blev spurgt til råds, omkring styring. Med de krav der blev stillet var det ikke svært at vælge hvilket Lutron system der ville kunne løse opgaven:

Alle kravene blev enkelt og nemt opfyldt med Lutron HomeWorks QS styrings system. Hele programmering og instruktion af personalet tog ca 4 timer.

Endnu engang har Retail Reflexions, denne gang sammen med Nordelektro A/S, leveret en lysstyring til et projekt, hvor der var mange krav og et ønske om at kunne ændre uden at der skal tilkaldes særlig uddannet personer til at varetage denne opgave. Ændring og evt nye scener kreeres nemt af brugerne med Lutron Home + APP.

Bygherre: Menighedsrådet Frederikshavn Kirke, https://www.frederikshavnkirke.dk/

El entreprisen: Nordelektro A/S, http://nordelektro.dk/

Levering og indkøring Lutron: Retal Reflexions ApS, https://retailreflexions.com/

Billeder: copyright Retail Reflexions ApS

Flere billeder

Share   
Dec 2017
Eksklusivt køkken med Lumenalpha og Branch fra MA(&)DE

Eksklusivt køkken med Lumenalpha og Branch fra MA(&)DE

Dette køkken blev omtalt i nyheder i september. der er nu opsat det futuristiske LED armatur Branch fra italienske MA(&)DE. Nu ses tydeligt hvordan Lutron dalistyring giver mulighed for at sætte forskellige scener og dermed stemninger i køkkenet.https://www.linealight.com/en-gb/search-results?keyword=branch

Downlight Lumenalpha Descret Nano. http://www.lumenpulsegroup.com/en/products/607/downlight-discreet-nano Dalistyring Grafik Eye fra Lutron.http://www.lutron.com/europe/Products/Pages/SingleRoomControls/GrafikEyeQS/Overview.aspx

Retail Reflexions stod for den komplette leverance af både belysning og styring.

Flere billeder

Share   
Sep 2017
Dahl Pedersen A/S har bygget nyt bilhus

Dahl Pedersen A/S har bygget nyt bilhus

Dahl Pedersen A/S Holstebro, http://www.dahlpedersen.dk/, har bygget nyt bilhus til Volvo, Renault og Dacia.

Lene Dahl Pedersen havde fra start af klare krav og ideer til belysningen og styring af denne.

Retail Reflexions havde mange diskussioner med projektteamet, for at finde ud af, hvad der var den mest optimale løsning. Kravet var, at salgsområdet skulle fremstå som et hele med de 3 bilmærker i hver sin sektion, men stadig med den opdeling af områderne som bilproducenterne kræver. Værksted, lager, mødelokaler og kontorer  skulle belyses så alle der arbejder i områderne havde den bedst mulige belysning.

Kravet til belysningen i udstillingen var fastsat ud fra de krav producenterne stiller. Styring af lyset var et vigtigt tema idet, man ønskede sig faste scenarier i den daglige brug, men med mulighed til hver en tid at lave særlige scener til specielle arrangementer for de enkelte bilmærker, eller samlede events for hele huset.

Ønsket var, at man nemt og enkelt kunne opsætte disse scenarier uden at skulle have særlig indsigt i styringen. Efterfølgende skulle man lige så let kunne vende tilbage til de standard scener der var programmeret i anlægget.

Retail Reflexions lavede et belysningsforslag for hele bilhuset hvor styringssystemet var Lutron Dali styring. Da anlægget var indkørt og alle zoner i udstillingen defineret iht ønske fra salgsafdelingen. Blev Lutron Home+ APP introduceret således, at man med et slag havde hele styringen på en smartphone eller tablet. Her har man netop mulighed for at sætte scener op til særlige events og efterfølgende, med et enkelt tryk på det faste panel, at vende tilbage til de daglige scener.

Retail Reflexions ønsker Dahl Pedersen A/S tillykke med det nye flotte bilhus.

Elinstallatør: Jes Velsø Aps, http://www.velsoe.dk/

Lysberegninger og programmering af Lutron styring, samt levering af belysningsarmaturer: Retail Reflexions ApS, https://www.retailreflexions.com

Billeder: Copyright Retail Reflexions ApS

Flere billeder

Apr 2017
Endnu et Lutron© Lysstyrings projekt.

Endnu et Lutron© Lysstyrings projekt.

Retail Reflexions har for Slots- og Kulturstyrelsen gennemført et stort projekt, hvor vi i en af Styrelsens mange ikoniske kulturejendomme har installeret et komplet Lutron lyskontrol anlæg.
Lyset kontrolleres til daglig via Lutron© APP Home+ som kører på en iPad. Via bygningens wi-fi netværk har man så tilgang til styring af hele lysanlægget overalt, hvor der er wi-fi dækning.
Der er herudover leveret ét fast trykknappanel, centralt placeret, i tilfælde af at wi-fi netværket går ned.
 
Installationen blev gennemført over en periode på nogle få dage, som blev afpasset med huset brugere, således, at det greb så lidt som muligt ind i bygningens daglige ”liv”. Anlægget blev taget i brug lige før jul sidste år, og har kørt uden problemer lige siden. Brugerne er meget tilfredse med den store brugervenlighed og muligheden for at lave tilpasninger via Lutron Home+ Appén. Man behøver således ikke lave om i selve kilde programmet med deraf følgende omkostninger og besvær. Dette er helt i tråd med Lutrons tilgang til lysstyring, det skal være nemt og uden problemer for brugeren. Samtidig med at der er en utrolig høj grad af driftssikkerhed.
 
Slots- og Kulturstyrelsen, se http://slks.dk/forside/
Lutron se http://www.lutron.com/europe/Pages/default.aspx
Retail Reflexions se https://www.retailreflexions.com/

Share   
Mar 2017
MASH har åbnet deres seneste restaurant i Danmark.

MASH har åbnet deres seneste restaurant i Danmark.

Restauranten åbnede i december 2016. Den er centralt placeret i centrum af Odense.

Retail Reflexions blev bedt om at levere lyset over bordene og i vinrummet. Det var et krav, at lyskvaliteten  skulle være den bedst mulige. Samtidig skulle alt lyset i restauranten nemt og enkelt kunne styres via et lysstyrings anlæg. Dette sikrede, at det blev nemt, at skabe den til hver en tid ønskede stemning i restauranten.

Armaturvalget faldt på ”APTO” en lille effektiv skinnespot fra Lumenpulse Alphaled med Xicato teknologi med et Cri på 98 og 2700 Kelvin.

I vinrummet blev valgt skinnespot Pluriel fra Lumenpulse Exenia. Begge Dali dæmpbare.

Styring skulle kunne dæmpe de leverede spots, men også pendel- væg- og barlamper som MASH selv leverede. Disse lamper var udstyret med E27 dæmpbare LED lamper.

Retail Reflexions løste opgaven ved at vælge den meget enkle og nemt programmerbare LUTRON® Dali styring Grafik Eye QS, hvortil der blev koblet et LUTRON®  analogt 4 kanals dæmpermodul, til pendler og væglamper.

Dæmpermodulet blev styret via Grafik Eye enheden sammen med de Dali dæmpbare skinnespots. Herved havde MASH fået en helt integreret løsning der kunne styre alt lyset i restauranten.

Restaurant Manager Mirek Nørkjær og personalet på MASH i Odense blev hurtigt fortrolige med den simple betjening af, og programmering af,  Grafik Eye styringen, som fuldt ud opfylder de krav man på forhånd havde stillet til lysstyringen.

Design: Copenhagen Concepts. http://www.cphconcepts.dk/Rådgivning: NT Consulting. http://www.ntcon.dk/Foto kreditering: Fotograf Claudia Dons www.claudiadons.dkEl installation:

El-Fyn, http://el-fyn.dk/

Belysning og Styring: Retail Reflexions. https://www.retailreflexions.com/

 

Flere billeder

Share   
Jan 2017
Belysning og styring i Restaurant 108

Belysning og styring i Restaurant 108

Restaurant 108 (www.108.dk) åbnede 2016.

Belysningen skulle skabe den intime stemning, og samtidig også have en kvalitet, så i billeder taget med bl.a. mobiltelefoner blev farver og detaljer gengivet bedst muligt.

Al øvrig belysning skulle sikre optimale forhold for personale.

For at opnå denne helhedsløsning blev Retail Reflexions valgt til at levere både belysning og samtidig et komplet lysstyringssystem.

Retail Reflexions løste denne opgave ved netop at drage fordel af, at vi i vort produktprogram har armaturer der kan løse opgaver lige fra simple grundarmaturer til højkvalitets LED belysningsløsninger.

Det forhold at Retail Reflexions tog ansvar for at levere både belysningen og den komplette  styring betød at Restaurant 108 kun havde én leverandør der tog ansvar for den totale løsning.

Alle armaturer styres via et Lutron dali system, hvor man har mulighed for både at styre lyset direkte via betjeningspaneler men også trådløst via Lutron "Home+" APP.

Adm. Direktør Thomas Østergaard Bagge og restaurations chef Jacob Møller har med Lutron systemet netop fået frihed til på en simpel måde altid at kunne tilpasse belysningen og dermed skabe den stemning der ønskes.

Retail Reflexions ønsker Restaurant 108 tillykke med Michelin Stjernen som den fik tildelt i 2017.

Design og interiør blev udført at Space Copenhagen (www.spacecph.dk).

Rådgiver Niels Thorald Rasmussen, NT Consulting. (http://www.ntcon.dk/)

Foto copyright: wichmann+bendtsen photography og Retail Reflexions

Flere billeder

Share   
Aug 2016
Danmark som sømagt i krig og fred

Danmark som sømagt i krig og fred

Orlogsmuseet som har haft til huse på Christianshavn, er nu blevet flyttet til Tøjhusmuseet. Samlingen består primært af en lang række skibsmodeller af Flådens skibe helt tilbage fra Christian IV´s tid.
 
Sammen med Nationalmuseets Tegnestue og afdelingen for Miljøarkæologi og Materialeforskning, fandt vi frem til det armatur der kunne løse den alsidige belysningsopgave det kræver at belyse både store og små genstande med relativt store afstande, og samtidig sikre at lysniveauet kunne justeres individuelt, for at sikre de krav der er til bevaring af genstandende.
 
Belysningen er her Lumenpulse Alphaled Apto skinnespot armatur med Xicato LED modul med Cri 98. Alphaled kombineret med Xicato LED teknologi garanterer en ensartet høj lyskvalitet i hele levetiden. Alle armaturer er udstyret med individuel dæmpning for at lysniveauet nemt kan justeres til nøjagtig det niveau der kræves for at sikre bevarelsen af de fantastisk genstande.

Flere billeder

Share   
Jul 2016
Restaurant Musling bliver udsmykket

Restaurant Musling bliver udsmykket

Anders Selmer, chef for Restaurant Musling i København, ønskede at få lavet en spændende udsmykning både inden- og udendørs. Reatail Reflexions, fandt i samarbjede med Anders en belysning som kunne skabe den stemning som udsmykningen krævede.

Der blev anvendt udendørs vægmonterede armaturer fra sg. Indefor blev der anvendt Miniscoop fra TAL monteret med Soraa LED GU5,3 konstant strøm lamper med en Cri på 95 hertil anvendtes Soraa "Snapon" linser for at styre lyssætningen præcis som ønsket. Hele det indendørs anlæg blev styret af et lille Lutron 1-10 V trådløst styresystem som gjorde installationen i restauranten mindre kompliceret, og gav mulighed for at dæmpe lyset således at den ønskede stemning opnås.

Restaurant Musling: www.musling.net

Kunstudsmykning: Henrik Vibskov, www.henrikvibskov.com

Foto, copyright Retail Reflexions

 

Flere billeder

Jun 2016
Skoda Citroen bilhus Frederikshavn

Skoda Citroen bilhus Frederikshavn

Da A/S Knud Ugggerhøj´s Skoda og Citroen udstilling i Frederikshavn skulle renoveres, besluttede man at bibeholde det eksisterende loft. Dette betød at belysningsarmaturerne skulle tilpasses den eksisterende 15 år gamle tagkonstruktion. Retail Reflexions løste denne opgave. Vi udviklede specielle montage beslag til armaturerne så det blev nemt og enkelt for Strandby El-Teknik A/S at montere disse. Lys løsningen omfatter Meteor EB downlight med LED fra Planlicht og 60 x 60 Freyn LED armatur fra OMS. Hele anlægget styres med Dali, så det er muligt at styre lyset og etablere den iscenesættelse der er så vigtig for at opnå den bedst mulige præsentation af de udstillede biler, og samtidig skabe et godt arbejdsmiljø for personalet, som har deres arbejdspladser i salgslokalet. Nu har Salgschef Thomas Jensen sammen med de øvrige medarbejdere arbejdet i den nye belysning i nogle måneder, alle er glade for de nye omgivelser og den stemning lyset skaber.

 

Flere billeder

Share   
Maj 2016
Royal Arena

Royal Arena

Royal Arena i København er et af de mest prestigefulde byggerier som indvies i 2016. Retail Reflexions og Lumenpulse Alphaled har sammen med Hoffmann A/S udviklet en armaturserie, som nu placeres i alle fælles områderne på alle etager i byggeriet. Armaturet er udviklet så det utroligt nemt monteres, integreret ind i lamellofterne. Armaturerne er udført med 1, 2 og 3 LED-lysmoduler, alle Dalistyret. Vi var på besøg midt i byggeriet for at se, hvordan det gik med montagen og fik lov til at tage billeder af armaturerne monteret i lofterne.

Vi vil når projektet er færdigt lave en casestory om dette fantastiske projekt, som vi hos Retail Reflexions er utrolig stolte over at være en del af.

Hoffmann A/S har været en fantastisk samarbejdspartner i udviklingen af armaturerne.

Flere billeder

Share   
Jan 2016
Klargøring af biler i rigtigt lys

Klargøring af biler i rigtigt lys

Hos Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S i Aalborg, har klargøringsafdelignen, fået installaret ny belysning. Med LED armaturer fra italiensek Eral. Der er nu blevet en helt anden tydelig belysning på bilerne, de mindste detaljer i bilernes overflade ses nu meget lettere end i den tidligere lysstofrør belysning. Samtidig er der arbejdet med at placere armturerne på en sådan måde at hele bilen oplyses effektivt. Dette har betydet meget for kvaliteten af det udførte arbejde, men også arbejdsmiljøet er forbedret.

Installation er udført af Nordelektro A/S, som har en stor erfaring med at løse en sådan opgave, fra valg af armatur, placering for at sikre den helt rigtige belysning og endelig gennemføre montagen.

Foto akreditering Michael Pasieczny.

Flere billeder

Share   
Nov 2015
Highend Fashion Store København

Highend Fashion Store København

Et kendt internationalt fashion brand har sammen med designfirmaet Space Copenhagen, valgt at lade Retail Reflexions finde  den helt rigtige belysningsløsning, til at oplyse alle områder i  forretningen. Armaturer, strømskinner er leveret i speciel farve, andre er indbygget i speciel designede brunerede messing armaturer. Hel konceptet blev dokumenteret over for kunde og designer med lysberegninger.

Skinnespots og belysning i prøverum er de elegante  M2 og Pluriel fra Exenia. Spot over disken er speciel designede messing armaturer med indbygget Lumenpulse-Alphaled armatur.

 

Flere billeder

Share   
Nov 2015
Belysning af bilerne hos Skoda Amager

Belysning af bilerne hos Skoda Amager

God lyssætning af biler er blevet mere og mere aktuelt. Lyssætningen er en af de vigtigste parametre til præsentation af produkter, også til at præsentere et så stort produkt som en bil.

Retail Reflexions har igennem leverancer af utallige lysanlæg til en lang række forskellige bilmærker, udviklet en meget stor erfaring i at rådgive og finde den bedste lyssætning. Lyssætning der overordnet dels kræves af producenterne, man også den individuelle tilpasning som der udvikles  i samarbejde med importør og ledelsen af bilhusene. 

Belysningsarmaturerne er her kvalitetsarmaturet Meteor 2 fra  Planlicht, som anvender kvalitets LED og elektronik fra Tridonic.

Flere billeder

Share   
Okt 2015
Storm Design Art Fashion

Storm Design Art Fashion

Da Indehaver Rasmus Storm besluttede sig for at skifte de eksisterende  metal halogen armaturer ud med moderne LED armaturer, blev der gjort mange overvejelser og lystest for at finde det lys der gav den absolut bedste gengivelse af de mange forskellige produkter som præsenteres i forretningen på Store Regnegade 1 i København.

Valget faldt på Planlicht Meteor 2 skinnespot med Cri 98.

I loftet blev der anvendt Lumenpulse Alphaled Washer med en speciel adapterring så det ikke var nødvendigt at lave ændringer i de eksisterende loftshuller. Washer kan justeres +/-30 grader og roteres 355 grader, det giver en frihed til at rette lyset uden at armaturet ses underloftet

Resultatet blev en rigtig flot belysning der fremhæver de mange spændende og meget forskellige produkter.

Herudover var der en betragtelig besparelse på energiforbruget, samtidig med at de tilbagevendende lyskildeskift kan undgås.

Flere billeder

Share   
Okt 2015
København har fået ny spændende restaurant: Musling

København har fået ny spændende restaurant: Musling

Da der skulle vælges lys i den nyåbnede restaurant Musling, var scenen, at der i restauranten skulle være et dæmpbart intimt lys ved hvert bord, armaturet skulle være så minimalistisk som muligt. I køkkenet skulle der monteres den bedst mulige belysning med den bedst mulige farvegengivelse. Der blev lavet lysberegninger og belysningsforsøg for at finde den helt rigtige løsning. Direktør og ejer Bagge Algreen Ussing var selv dybt involveret i udvælgelse af den rigtige belysning.

I restauranten faldt valget på iLed Latroche med en 2700 Kelvin LED. I køkkenet blev der monteret Alphaled Lumenpulse IMP med Cri på 98. Dæmpning med Dali  både i køkken og restauranten.

Musling (https://instagram.com/muslingkbh/)

Design: Space Copenhagen (http://spacecph.dk/)

Billeder: Copyright Retail Reflexions

Flere billeder

Share   
Sep 2015
Spændende belysning i nyrenoveret villa

Spændende belysning i nyrenoveret villa

Høje krav til kvaliteten af belysningen i en eksklusiv nyrenoveret villa.

I køkkenet blev valgt Lumenpulse Alphaled LED downlights med farvegengivelse på Cri 98 og farvetemperatur på 2700 Kelvin. Armaturerne blev forsynet med kvalitetsdrivere som kan dæmpe lyset helt jævnt ned til 0%. Samme armaturer er ligeledes valgt i nogen af de mest eksklusive restauranter i København.

I entreen i dennne spændende villa valgte ejerne de helt  enkle og funktionelle Domino armaturer fra Planlicht.

Planlicht har som det eneste belysningsfirma indgået aftale med Les Corbusier instituttet, og har derfor fået tilgang til en farvepalette af farver som Corbusier definerede i 1935 og udvidede i 1959. Planlichts armaturer kan derfor fås i alle disse spændende farver.

Flere billeder

Share   
Aug 2015
Arbejde i helt nyt lys !

Arbejde i helt nyt lys !

Elinstallationsfirmaet Nordelektro A/S har for Automester Asaa Auto i Nordjylland gennemført et projekt, hvor de gamle lysstofrør armaturer er fjernet og erstattet af nye moderne LED armaturer fra italienske Eral Solutions. For at opnå det ønskede resultat har man omhyggeligt gennemført lysberegninger og ud fra disse sammen med kunden besluttet, hvordan armaturerne skulle placeres for at skabe det bedst mulige arbejdslys for medarbejderne. Resultatet blev overvældende: Nu kunne arbejdet gennemføres i et ordentligt lys, hvilket betød at arbejdsmiljøet forbedredes betragteligt. De hidtil anvendte håndholdte arbejdslamper var ikke længere nødvendige. Energiforbruget faldt med 50-60%.

Billederne er venligst udlånt af Jesper Storm Simonsen fra Nordelektro A/S  Tel 96303888

Share   
Maj 2015
Retail belysning når den er bedst

Retail belysning når den er bedst

Retail Reflexions har i et tæt samarbejde med østrigste Planlicht sikret en ordre, på LED belysning, til en større keyaccount kunde. Planlicht blev bl.a. valgt grundet deres  inovative valg af løsninger og fleksibilitet samt detaljerede dokumentation af produkterne både mekanisk, elektrisk og fotometrisk, og selvfølgelig en attraktiv pris der modsvarer produkternes kvalitet.

Familien af 3 faset skinnespot Meteor 2 og den svingbare indbygningsdownlight Meteor EB giver en nem justering af lyset så de helt rigtige belysningsscener etableres.

Den spændende belysning af produkter og varer er altafgørende for kundernes oplevelser. Med Meteor serien er det nemt og enkelt at sikre dette.

Vil du have yderligere oplysninger så kontakt Søren på st@retailreflexions.com.

Flere billeder

Share   
Dec 2014
Indirekte belysning er løsningen hos Kernel Simpatico

Indirekte belysning er løsningen hos Kernel Simpatico

Hos byroet Kernel Simpatico A/S i Aarhus havde man et behov for en god blændfri og indirekte belysning på 1. sal, hvor medarbejderne arbejder ved computere en stor del af tiden.

I det gamle byggeri fra 1727 er det ikke nemt at installare moderne belysning. For at skabe den rigtige belysning anvendtes det lineære LED produkt TRIXS  fra Seeger Licht. For at armaturet skulle syne så lidt som muligt blev der lavet en lille ændring af Seeger Licht. Herved kunne armaturerne diskret monteres oven på hanebjælkerne. Resultatet blev en behagelig indirekte belysning, som gav den rigtige balance i belysningen.

Flere billeder

Share   
Jul 2014
Narvikhallen. 3 gange mere lys og 4 til 8 gange mindre elforbrug.

Narvikhallen. 3 gange mere lys og 4 til 8 gange mindre elforbrug.

Narvik en by højt mod nord i Norge har et fodboldhold der træner hele året. Meget af denne træning foregår indendørs i Narvikhallen. I år blev hele det gamle metal halogen lysanlæg udskiftet med et moderne LED anlæg.

Der blev nedtaget 90 stk 400 W metallhalogenarmaturer som havde et effektforbrug på 36 kW. I stedet blev opsat  40 stk LED armaturer fra Digital Lumens. Disse havde et direkte effektforbrug på kun 9,6 kW . Besparelsen blev yderligere forbedret idet de nye armaturer har en indbygget sensorsom dæmper lyset indtil 20% når kun dele af hallen benyttes, og helt slukker anlægget når der ikke er nogen personer tilbage i hallen.  På denne måde regner men med, at man yderligere, i gennemsnit kan spare 20-40% i effektforbrug. Det bedste af det hele er, at lysniveauet er steget med op til en faktor 3, til glæde for alle sportsudøvere i Narvikhallen.

 

Find nyheder efter label

Find nyheder efter år