Sep 2017
Dahl Pedersen A/S har bygget nyt bilhus

Dahl Pedersen A/S har bygget nyt bilhus

Dahl Pedersen A/S Holstebro, http://www.dahlpedersen.dk/, har bygget nyt bilhus til Volvo, Renault og Dacia.

Lene Dahl Pedersen havde fra start af klare krav og ideer til belysningen og styring af denne.

Retail Reflexions havde mange diskussioner med projektteamet, for at finde ud af, hvad der var den mest optimale løsning. Kravet var, at salgsområdet skulle fremstå som et hele med de 3 bilmærker i hver sin sektion, men stadig med den opdeling af områderne som bilproducenterne kræver. Værksted, lager, mødelokaler og kontorer  skulle belyses så alle der arbejder i områderne havde den bedst mulige belysning.

Kravet til belysningen i udstillingen var fastsat ud fra de krav producenterne stiller. Styring af lyset var et vigtigt tema idet, man ønskede sig faste scenarier i den daglige brug, men med mulighed til hver en tid at lave særlige scener til specielle arrangementer for de enkelte bilmærker, eller samlede events for hele huset.

Ønsket var, at man nemt og enkelt kunne opsætte disse scenarier uden at skulle have særlig indsigt i styringen. Efterfølgende skulle man lige så let kunne vende tilbage til de standard scener der var programmeret i anlægget.

Retail Reflexions lavede et belysningsforslag for hele bilhuset hvor styringssystemet var Lutron Dali styring. Da anlægget var indkørt og alle zoner i udstillingen defineret iht ønske fra salgsafdelingen. Blev Lutron Home+ APP introduceret således, at man med et slag havde hele styringen på en smartphone eller tablet. Her har man netop mulighed for at sætte scener op til særlige events og efterfølgende, med et enkelt tryk på det faste panel, at vende tilbage til de daglige scener.

Retail Reflexions ønsker Dahl Pedersen A/S tillykke med det nye flotte bilhus.

Elinstallatør: Jes Velsø Aps, http://www.velsoe.dk/

Lysberegninger og programmering af Lutron styring, samt levering af belysningsarmaturer: Retail Reflexions ApS, https://www.retailreflexions.com

Billeder: Copyright Retail Reflexions ApS

Flere billeder

Jul 2014
Narvikhallen. 3 gange mere lys og 4 til 8 gange mindre elforbrug.

Narvikhallen. 3 gange mere lys og 4 til 8 gange mindre elforbrug.

Narvik en by højt mod nord i Norge har et fodboldhold der træner hele året. Meget af denne træning foregår indendørs i Narvikhallen. I år blev hele det gamle metal halogen lysanlæg udskiftet med et moderne LED anlæg.

Der blev nedtaget 90 stk 400 W metallhalogenarmaturer som havde et effektforbrug på 36 kW. I stedet blev opsat  40 stk LED armaturer fra Digital Lumens. Disse havde et direkte effektforbrug på kun 9,6 kW . Besparelsen blev yderligere forbedret idet de nye armaturer har en indbygget sensorsom dæmper lyset indtil 20% når kun dele af hallen benyttes, og helt slukker anlægget når der ikke er nogen personer tilbage i hallen.  På denne måde regner men med, at man yderligere, i gennemsnit kan spare 20-40% i effektforbrug. Det bedste af det hele er, at lysniveauet er steget med op til en faktor 3, til glæde for alle sportsudøvere i Narvikhallen.

 

Find nyheder efter label

Find nyheder efter år